SZASI HOST-MARKET

DOMAIN | HOST | WEBDESIGN | MARKETING | NYOMTATÁS

DOMAIN
WEBTÁRHELY
MARKETING
WEBSERVICE
WEBDESIGN
● arculat tervezés, grafikai megoldások
● bemutatkozó honlapok
● katalógusok, webáruházak
● egyedi rendszerek fejlesztése
Részletek

Teljeskörű honlapkészítés cégek és magánszemélyek számára

Elkészítjük honlapját az Ön igényei szerint, egyedi arculattervezés, minőségi kivitelezés, mobil kompatibilis weblapok. Nem kell mást tennie mint megkeres minket elérhetőségeinken. Honlapját igény szerint rövid határidőn belül átadjuk, munka volumenétől függően.

Milyen tipusú honlapok vannak?

Statikus honlapok:

A statikus honlapok legfőbb jellemzője hogy szerkesztését csak szakember tudja elvégezni. Mostanság már nem szoktunk statikus honlapokat készíteni, mert elkészítési szempontból is egyszerűbb egy dinamikus cms rendszer mint egy hagyományos html, php kódban megírt honlap és ha mégis bővíteni szeretné a tulajdonosa akkor jelentősen egyszerűbb mint egy hagyományos statikus honlap.

Dinamikus honlapok:

A dinamikus honlapok jellemzője hogy tartalmát egy adminisztrációs felület segítségével könnyen lehet módosítani, akár a megrendelő is megteheti ezt. Dinamikus tartalmak lehetnek a weblapjának különböző szöveges oldalai, galéria fotói, webáruház termékei, stb.. Ezek módosításának lehetőségét megadjuk Önnek is, hogy honlapja naprakész legyen.

MI az a CMS rendszer?

Az utóbbi években divatossá váltak a cms rendszerek (joomla, wordpress, drupal, stb.). Ezek dinamikus rendszerek, amiket fejlesztői csoportok készítenek és az esetek nagy részében ingyenesen használhatóak, de az ingyenes rendszerek esetében gyakori hogy a kiegészítők már fizetősek, sőt az esetek nagy részében a fizetős kiegészítők amik jók és jól működnek, ellentétben az ingyenes kiegészítőkkel amik nagy része használhatatlan. Nagy előnye a cms rendszereknek hogy viszonylag gyorsan lehet egy honlapot elkészíteni, de ne feledjük hogy ha nem egy sablonos oldalt akarunk elkészíteni akkor igenis ki kell dolgozni az apróbb részletekig az oldal tartalmát a minőség elnyeréséhez. Hátrányait tekintve mivel a cms rendszereket fejlesztők készítik nem mindig a mi igényeinket veszik figyelembe, de többnyire már a fejlesztők elöl járnak, tehát sok mindenre gondoltak amik segítik a rendszerünk felépítését. Ezért cms rendszer választásakor vegyük figyelembe azt is hogy ha valaki egy teljesen egyedi rendszert szeretne akkor nem biztos hogy egy cms oldal a megoldás, viszont egy egyedi rendszer, ami azt tudja és úgy néz ki amit a megrendelő szeretne az jelentősen drágább mint egy cms rendszer, árban akár többszöröse is lehet. De a cms rendszerek alapjában véve jók, mivel a fejlesztők sok év sok munkáját összegzi, valamint mivel sokan használják ezért sokkal jobb a kommunikáció a felhasználók és a fejlesztők között, tehát bármilyen hiba kerül egy rendszerbe az gyorsan visszakerül a fejlesztőkhöz és az esetek nagy részében hamar orvoslásra kerül. Amire érdemes odafigyelni egy cms rendszernél, hogy törekedni kell az egyszerűségre, nem szabad túl bonyolítani. Ne csináljunk egy cms-ből egy statikus oldalt.

Miből épül fel egy honlap?

 • alap rendszer ami lehet statikus vagy dinamikus, ezek általában egy file rendszerből és dinamikus honlapok esetében adatbázisból(SQL), ez a cms rendszerekre is érvényes
 • design amit mindenki látogató érzékel (ez nagyon fontos, mert egy csinos designt könnyebben megjegyeznek az emberek), ezt a cms rendszereknél sablonnak(template) hívjuk
 • statikus kiegészítők: képek, flash-ek, stb.
 • dinamikus kiegészítők: webáruház, galéria, vendégkönyv, üzenetküldő form, stb.

Mire van szüksége hogy saját honlapja legyen?

Működéshez szükséges:

 • domain amit megrendelhet nálunk, igény szerint segítünk a kiválasztásában
 • webtárhely amit mindenféle méretben és mindenféle szolgáltatásokkal megrendelhet nálunk

Ami a tartalomhoz szükséges amennyiben cégét, szolgáltatásait, termékeit szeretné reklámozni a világhálón:

 • elérhetőségei (cím, telefon, fax, e-mail, skype stb.)
 • igény szerint cégének története, leírása és ami mostanában nagy divat "cégfilozófia"
 • tevékenységei teljes részleteséggel
 • termékek esetében fotók, leírások
 • szolgáltatások esetében referenciák képekben, szöveges tartalomban

Amennyiben ha honlapot szeretne velünk csináltatni, nem árt ha előre felméri hogy milyen adatokat szeretne honlapján megjeleníteni. Termékek esetében érdemes felmérni hogy milyen mennyiségűek, vannak hozzá fotók, leírások. Referenciák esetében ügyeljünk arra hogy csakis kizárólag szép fotók legyenek.