SZASI HOST-MARKET

DOMAIN | HOST | WEBDESIGN | MARKETING | NYOMTATÁS

DOMAIN
WEBTÁRHELY
MARKETING
WEBSERVICE
WEBDESIGN
● arculat tervezés, grafikai megoldások
● bemutatkozó honlapok
● katalógusok, webáruházak
● egyedi rendszerek fejlesztése
Részletek

Mire jó a Google Analytics?

A Google Analytics szolgáltatás lényege hogy honlapunk látogatottságát, teljesítményét tudjuk nyomon követni. Általában a Google Analytics szolgáltatás a többi google szolgáltatással (webmaster tools, adwords, adsense) együtt használjuk, de természetesen csak normál statisztikák követésére is érdemes használni.

Mit nyújt a Google Analytics?

Alapvetően azt tudjuk nézni hogy honlapunkat mennyien látogatják, napi, havi lebontásban, de sok más adathoz is hozzájuthatunk. Vizsgálja az egyedi (unique) látogatók számát illetve a visszatérő látogatók számát, hogy milyen országból, régióból látogatják oldalunkat, de arról is kapunk információkat hogy milyen eszközökkel látogatják honlapunk illetve milyen böngészőkkel nyitották meg. Ezek már csak azért is fontosak hogy honlapunk mennyire jól működik különböző platformokon (android, IOS, stb.) illetve különböző böngészőkön. Lehetőség van hogy webáruházunkkal összekössük és lássuk hogy látogatók milyen aránya jut el a vásárlásig. De alapvetően az oldalunk teljesítményét vizsgáljuk a Google Analytics szolgáltatással, mert ha pl. látjuk hogy honlapunk látogatása csökken akkor érdemes ellen tenni.

Hogyan lehet beállítani a Google Analytics szolgáltatást?

Ezt bárki meg tudja oldani magának, csak annyit kell tennie hogy regisztrál a www.google.com/analytic oldalon vagy ha van gmail fiókja akkor regisztrációra sincs szüksége. regisztráció után tudja hozzáadni honlapját vagy honlapjait, itt annyi szükséges hogy egy kódot kell beilleszteni a honlapunkba hogy igazoljuk a tulajdonát. innentől kezdve máris méri az összes statisztikát honlapunkon.

Mennyibe kerül a Google Analytics?

A Google Analytics szolgáltatása ingyenes, ügyfeleink számára ingyenes a beállítása és megmutatjuk működését is igény szerint.